Prestoquartz® Troffelvloeren

Mooi, modern en praktisch

Troffelvloeren werden oorspronkelijk gebruikt als zogenaamde werkvloeren in bijvoorbeeld bakkerijen, slagerijen, keukens en werkplaatsen. Ze zijn namelijk sterk, slijtvast, vloeistofdicht en krasbestendig. Tegenwoordig leggen we ze ook steeds vaker bij particulieren. Een Prestoquartz® troffelvloer geeft een strakke, minimalistische uitstraling en is in elke ruimte toepasbaar.

Een troffelvloer is vakwerk

Een Prestoquartz® troffelvloer is een naadloze vloer die bestaat uit gekleurd quartz-zand en fijn grind, gemengd met een hoogwaardige epoxyhars. Zijn naam dankt de troffelvloer aan de wijze van leggen, dit gebeurt namelijk handmatig met een troffel en een vlakspaan. Echt vakwerk dus. Vrijwel iedere ondergrond is geschikt voor een troffelvloer. Meer over onderhoud en ondergrond.

Geschikt voor:

  • (Bedrijfs)keukens
  • Badkamers
  • Moderne interieurs
  • Bedrijfshallen

De voordelen van een troffelvloer:

Sterk en slijtvast

Hoge bestendigheid tegen chemicaliën

Zeer goede mechanische eigenschappen: slag-, stoot- en slijtvast

Duurzaam

Vloeistofdicht (indien afgewerkt met een toplaag)

Geluiddempend

Ideaal voor vloerverwarming

Makkelijk in onderhoud

Interesse in een troffelvloer?

De toplaag van een Prestoquartz® troffelvloer bestaat uit twee lagen epoxyverzegeling waardoor de vloer vloeistofdicht en makkelijk in onderhoud is. Bovendien is een troffelvloer 24 uur na het aanbrengen alweer beloopbaar. Meer weten over troffelvloeren en hun toepassingen? Kom langs in onze showroom en vraag om advies.

Impressie

Persoonlijk advies

Een troffelvloer is geschikt voor bijna iedere ruimte, maar niet altijd geschikt voor appartementen of bovenverdiepingen. De vloer is redelijk dik en daar moet wel ruimte voor zijn in de vloer, zo’n 5 tot 10mm. Of een troffelvloer past in jouw woning of bedrijfspand?

Onderhoud en ondergrond

Voor een troffelvloer is eigenlijk iedere vlakke ondergrond geschikt, net zoals bij een gietvloer. Belangrijk is wel dat de ondergrond schoon, droog en vetvrij is. Op de ondergrond brengen we dan een primer aan, zodat de troffelvloer goed hecht aan de ondergrond. De vloer werken we af met een toplaag die vloeistofdicht is. Hierdoor is de troffelvloer simpel te onderhouden met de stofzuiger en dweil.

Onze klanten

Wie zijn wij zonder onze klanten? Lees wat zij vinden van onze dienstverlening:

Overige vloeren

Design-Woonbeton

Design-Woonbeton
Een stoere robuuste, waterdichte vloerafwerking op basis van cement en gebonden met een speciale hars.

Lees meer

PU-gietvloeren

PU-gietvloeren
Een vloeistofdichte vloeroplossing met een moderne, stijlvolle, strakke uitstraling en uv-bestendig!

Lees meer

Prestoquartz® Troffelvloeren

Prestoquartz® Troffelvloeren
PRESTOQUARTZ® troffelvloeren zijn bestand tegen hoge belasting, zijn volledig vloeistofdicht en chemicaliënbestendig.

Lees meer

Epoxy-coatingvloeren en epoxy-gietvloeren

Epoxy-coatingvloeren en epoxy-gietvloeren
Deze kunststofgebonden,industriële, en vloeistofdichte vloeren zijn zeer sterk, naadloos en in talloze kleuren leverbaar.

Lees meer

Marmerstone vloeren

Marmerstone vloeren
Vloeren van marmerstone zijn vergelijkbaar met een PRESTOQUARZ® siergrindvloer en hebben nagenoeg dezelfde eigenschappen.

Lees meer

Prestoquartz® siergrindvloeren

Prestoquartz® siergrindvloeren
Een PRESTOQUARTZ® siergrindvloer is een decoratieve vloerafwerking, bestaande uit, veelal, gekleurd grind en bindmiddel.

Lees meer