Onderhoud en ondergrond

Onderhoud

Makkelijk in onderhoud

De oppervlakte kenmerken van het PRESTOQUARTZ® siergrindtapijt zijn zodanig, dat het gewone onderhoud beperkt kan blijven tot stofzuigen.   Plaatselijke vervuiling van bijvoorbeeld koffie, thee of limonadevlekken laten zich eenvoudig verwijderen, met lauw water borstelen en op-deppen. Bij hardnekkig vlekken kan men het water vermengen met een siergrindtapijtreiniger (verkrijgbaar bij Wijnco Vloeren).

 

Grote schoonmaakbeurt

Een grote schoonmaakbeurt houdt in dat de gehele vloer wordt gereinigd, doorgaans eens per jaar. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de mate van vervuiling. Een schrobmachine is hierbij een handige uitkomst! Deze kunt u desgewenst compleet bij Wijnco Vloeren huren.

Ondergrond

Op bijna elke ondergrond

WIJNCO VLOEREN zijn op nagenoeg alle bestaande vormvaste ondergronden aan te brengen, dat vraagt hier en daar wel wat extra voorbewerking maar de mogelijkheden zijn meer dan uitgebreid: beton, hout, plavuizen en ook op trappen.
Vaak blijkt dat de aanwezige vloer met de juiste voorbehandeling kan blijven liggen en bespaart dat een hoop hak- en breekwerk. Wij dienen u graag van advies!


Advies over de mogelijkheden

Voordat een vloer van WIJNCO VLOEREN wordt aangebracht, wordt de ondervloer eerst grondig geïnspecteerd, op onder andere vocht, vet en eventuele krimpscheuren, zo nodig wordt de behandeling hierop aangepast. Iedere ondervloer wordt voorzien van een epoxy primer om een goede hechting te waarborgen.